Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δήλωση για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

Η απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τεσσάρων Συνεταιριστικών Τραπεζών μια εκ των οποίων είναι και η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την Αχαΐα που βάλλεται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα.
Η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα μια τράπεζα με μεγάλη ιστορία, αποτελεί πυρήνα ανάπτυξης για την τόπο μας και αρωγό πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αχαΐας, καθώς η συνδρομή της στην ενίσχυση της ρευστότητας της τοπικής αγοράς είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη.
Την ώρα που η Αχαΐα μαστίζεται από την ανεργία και η τοπική αγορά πλήττεται μια τέτοια απόφαση που αφήνει ανέργους δεκάδες εργαζόμενους και θέτει σε άμεσο κίνδυνο καταθέτες και μετόχους της Αχαϊκής θα δημιουργήσει μια χαώδη κατάσταση στην τοπική κοινωνία.
Σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την χώρα και την Αχαΐα οι τοπικές  «δυνάμεις» ρευστότητας όπως η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα πρέπει πάση θυσία να στηριχτούν και να ενισχυθούν και όχι να καταδυναστεύονται.
Το κράτος οφείλει να σταθεί αρωγός στις Συνεταιριστικές τράπεζες, αφού είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και αγορά, όπως έπραξε και με τους μεγαλοτραπεζίτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Δεν μπορεί να ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά για τους μικροεπενδυτές και καταθέτες των Συνεταιριστικών Τραπεζών!
Επιβάλλεται να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των μικροεπενδυτών της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, να ανασταλεί η αφαίρεση της άδειας και να βρεθεί βιώσιμη λύση για την συνέχιση της λειτουργίας της! Όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να εμποδίσουν να πληγεί για ακόμα μια φορά η Αχαΐα!

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου