Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργου Δρακούλη για την ζοφερή κατάσταση που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά….

Τα ελληνικά νοικοκυριά καθημερινά συνθλίβονται από τις αδιέξοδες πολιτικές άκαμπτης και στείρας λιτότητας που εφαρμόζονται αλλά και την ανεργία που εμφανίζει συνεχώς ανησυχητικά ανοδικές τάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος πάνω από 450.000 συμπολίτες μας δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος στην οικογένεια τους, συνεπώς δεν έχουν κανένα εισόδημα,  ενώ σε περίπου 50.000 οικογένειες έχασαν τα εργαζόμενα μέλη την εργασία τους, ενώ τα ποσοστά ανεργίας αυξήθηκαν στο 16,3%. Παράλληλα όλοι είδαμε το εισόδημα μας να μειώνεται περίπου κατά 7%.
Αν συνεχιστεί να εφαρμόζεται η ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική θα επαληθευτούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση αυτών των ήδη αρνητικών ποσοστών. Μια πολίτικη που βασίζεται στην εξαθλίωση τον πολιτών της δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική.
Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής και λήψη ευνοϊκών μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να στηριχθούν οι πολίτες που πλήττονται από την βαριά φορολογία και τις μειώσεις των εισοδημάτων. Χρειάζεται υπεύθυνη πολιτική και σοβαρό σχέδιο ευθύνης που θα βασίζεται στην σταθερότητα και την σταδιακή ανάπτυξης της χώρας μας!

                                                                                          Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου